Voorlezen-plus boek

Home

Voorlezen-plus®

Stichting

Kenmerken

Over ons

Boek

Cursus

Workshops

Publicaties

Contact

Bibliotheek

Links

Bibliotheek

Opening eerste Voorlezen-plus® bibliotheek van Nederland

In kinderdagcentrum De Honingraat in Noordwijkerhout hebben wij op 18 januari 2012 een Voorleesontbijt georganiseerd. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Tijdens dit Voorleesontbijt heeft burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout de eerste Voorlezen-plus bibliotheek van Nederland officieel geopend.


Burgemeester Goedhart en een aantal bekende Nederlanders onder wie schaatser Martin Hersman en acteur Joris Putman kwamen voorlezen.

Tijdens het Voorleesontbijt lazen de gastvoorlezers voor uit ‘gewone’ kinderboeken. Begeleidsters van het kinderdagcentrum lazen in de groepen een ‘Voorlezen-plus’ boek voor.


Om meer kinderen met beperkingen kennis te kunnen laten maken met deze bijzondere manier van voorlezen hebben wij, Carla Wikkerman en Nelleke Boer, een Voorlezen-plus bibliotheek samengesteld op kinderdagcentrum De Honingraat.

De boeken zijn duplicaten van verhalen die ontwikkeld zijn tijdens door ons gegeven workshops in het hele land. Dankzij de steun van verschillende sponsors in de regio, de stichting Arie van Wijngaarden en stichting Van der Toorn, konden de materialen voor de bibliotheek aangeschaft worden.
De boeken kunnen geleend worden door kinderen, ouders en begeleidsters van kinderdagcentrum De Honingraat.

Titels van de verhalen :
1 Adrie in de dierentuin
2 Dilano gaat fietsen
3 Gijs en de Kornuiten
4 Huig heeft plezier
5 Isa gaat paardrijden
6 Issam op de boerderij
7 Jelle gaat spelen
8 Joyce gaat in bad
9 Met Ursila op de bank
10 Michelle gaat zwemmen
11 Nienke naar school
12 Peter naar het strand
13 Spelen met Timba
14 Tonnie viert koninginnedag
15 Ulbe op de boerderij